Staráme se. To je náš úkol.
Potřebujete nás rychle kontaktovat?
Nejrychleji to jde přes elektronický formulář.
Napsat zprávu
1. 7. 2024
Výroční zpráva SUZ MV za rok 2023

O činnosti naší organizace za uplynulý rok se dočtete ve výroční zprávě za rok 2023. Najdete zde nejen popis naší činnosti, strukturu a poslání, ale i statistická data, údaje o zaměstnancích a finanční zprávu, včetně výsledků finančních, vnitřních a vnějších kontrol a auditů. / celý článek

Vyplňte prosím kontaktní formulář

Vyplňte prosím všechny povinné údaje

/ Údaje s * jsou povinné

Akce Vánoce zdaleka i zblízka, pořádaná CPIC pro Plzeňský kraj, pohledem vietnamských médií

Centrum pro integraci cizinců pro Plzeňský kraj uspořádalo v prosinci tradiční kulturní akci Vánoce zdaleka i zblízka, na které proběhla hudební i taneční vystoupení, byla zde ke shlédnutí ukázka tradičních českých i zahraničních vánočních tradic, k dispozici byly tradiční vánoční pokrmy z celé řady zemí a návštěvníci se mohli zapojit i do kreativních workshopů. Akce zaujala i zástupce Vietnamského svazu v Plzni a zpráva o něm se tak objevila nejen v českých regionálních médiích, ale také v médiích zaměřených na vietnamskou komunitu žijící v České republice.

Originál článku si můžete přečíst zde, reportáž, ve které předseda Vietnamské asociace v Plzni, pan Nguyen Hoai Thanh, mimo jiné vysvětluje, že v Plzni žije přes 6000 Vietnamců a moderátorka diváky seznamuje se službami, které CPIC pro Plzeňský kraj poskytuje, jako je právní poradenství, kurzy češtiny aj., je ke shlédnutí zde. Níže je pro lepší orientaci i překlad článku.

Vietnamci v Plzni přivítali Vánoce

15.12.2019, Centrum pro integraci cizinců v Plzni uspořádalo s vietnamskými občany Vánoční akci. Je to již po čtvrté, co se Vietnamci účastnili podobné akce s cílem začlenit se do české kultury a zároveň se sblížit i s komunitou jiných cizinců.

Na úvod jsme měli možnost shlédnout taneční a hudební vystoupení typická pro skupiny cizinců jako např. občanů z Ukrajiny, Polska, Maďarska atd. žijících a pracujících v Plzni.

Kromě vystoupení s tradičními vietnamskými klobouky, vietnamského lidového tance, přehlídky lidových oděvů jsme mohli ochutnat výborné vietnamské jídlo, které se podává právě při oslavě nového roku, jako je banh chung nebo banh goi. Takové pohoštění ještě zlepšilo a podtrhlo atmosféru, která tam panovala.

Pozitivní vyjádření při rozhovoru s vedoucí Centra, Petrou Soukupovou, přispělo k dobrému pocitu celé vietnamské komunity a úspěšnosti celého večera.

Slečna Soukupová rovněž ocenila snahu a podíl Vietnamských občanů na různých akcích, pomoc při poskytovaných službách a pořádání jazykových kurzů, které Centrum zajišťuje.

Je to již desátý ročník Vánoční akce pro různé skupiny cizinců žijící v Plzni. Vietnamci vždy aktivně přispívali různými způsoby k hladkému průběhu takových kulturních akcí.

Předseda Vietnamské asociace v Plzni, pan Nguyen Hoai Thanh uvedl, že je to právě jedna z aktivních činností asociace seznamovat nejen Čechy, ale i ostatní cizince třetích zemí s vietnamskou kulturou. Vánoční akce je jednou z možností, jak to dělat.

Činnosti jako jsou tyto přispívají ke sblížení a integraci s kulturním a společenským životem. Je to zároveň příležitost se naučit něco nového jak z české kultury, tak i z ostatních kultur. Vietnamská asociace se i nadále bude aktivně podílet na společenském a kulturním životě v Plzni.

Kromě zachování vietnamské kultury v Plzni, se Vietnamská asociace účastnila i jiných akcí pořádaných místními, aby přispěla k šíření vietnamské kultury a vytvořila tak most k jiným kulturám a mezinárodním přátelům.

Víte o zajímavé akci která se děje u vás v kraji? Kontaktujte nás, rádi na ní upozorníme.
1. 7. 2024
Výroční zpráva SUZ MV za rok 2023

O činnosti naší organizace za uplynulý rok se dočtete ve výroční zprávě za rok 2023. Najdete zde nejen popis naší činnosti, strukturu a poslání, ale i statistická data, údaje o zaměstnancích a finanční zprávu, včetně výsledků finančních, vnitřních a vnějších kontrol a auditů.

21. 6. 2024
Zpráva o činnosti Center na podporu integrace cizinců za rok 2023

Centra na podporu integrace cizinců za loňský rok pomohla desetitisícům ukrajinských uprchlíků a dalších cizinců. Jen Centra, která SUZ MV provozuje v 10 krajích ČR, přivítala v roce 2023 přes 25 tisíc unikátních klientů, poskytla jim bezmála 145 tisíc služeb a asistovala 153 tisícům uprchlíků z Ukrajiny. Podrobnější údaje o všech Centrech, včetně těch, která neprovozuje SUZ MV, najdete ve Zprávě o činnosti za rok 2023.

20. 6. 2024
Ocenění mladých uprchlíků při příležitosti Světového dne uprchlíků

Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky v České republice společně s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy pořádali již 15. ročník oceňování žáků a studentů z řad žadatelů o azyl, a osob s dočasnou a mezinárodní ochranou, jejichž vynikající výsledky, ať už dobrovolnické, studijní nebo sportovní, znamenají přínos pro společnost. Událost proběhla na Světový den uprchlíků i za účasti zástupců SUZ MV.

Nenašli jste potřebné informace? Ozvěte se nám, pokusíme se vám pomoci